DE UNIEKE ZEOGRAN®-FORMULE

De ZEOGRAN® technologie is gemaakt voor de groenprofessional. Veel greenkeepers van golfbanen en sportveldbeheerder maken al gebruik van deze unieke en duurzame meststof. Ook de tuinprofessional én de particulier kunnen nu beschikken over deze kwalitatief hoogwaardige voeding voor de tuin. Sana Garden is de leverancier van deze duurzame, kwalitatief hoogwaardige meststof voor de tuin.

De vier unieke voordelen van zeoliet:

  • Zeoliet bindt voedingsstoffen uit de meststof die bij andere (chemische) meststoffen zouden uitspoelen. Deze voedingsstoffen geeft de zeoliet weer vrij als de wortel van de plant daarom vraagt. Zo komen alle voedingsstoffen uiteindelijk terecht waar deze horen; in de plant. Uitspoeling en daarmee verontreiniging van het bodemwater wordt op die manier voorkomen.

 

  • Zeoliet bindt naast voedingsstoffen, ook vocht. Hiermee zal het meststofkorreltje sneller uit elkaar vallen (ook in drogere periodes) en daarmee zal de voeding direct na het strooien worden afgegeven aan de plant. Bovendien komt het binden van water neer op ongeveer 10% minder water geven tijdens droge periodes. Planten, gewassen en het gazon blijven daardoor langer fris en vitaal.

 

  • Zeoliet bevat een breed pakket aan sporenelementen die stuk voor stuk van belang zijn voor de optimale groei van de plant. Meststoffen met zeoliet bevatten de totale voeding die de plant nodig heeft. Wij noemen dat de schijf van vijf voor planten.

 

  • Zeoliet is een natuurlijk gesteente en vergaat niet. Op lange (al na één seizoen gebruik van meststoffen met zeoliet) termijn bereik je daardoor een betere en gezondere structuur van de bodem. Wortels zullen daardoor beter ontwikkelen en dat komt de gezondheid van de plant ten goede. Dat zie je terug in een mooie grasmat en rijk bloeiende planten.

 

De ZEOGRAN® is een slimme innovatieve meststofkorrel. De ZEOGRAN® bevat hoogwaardig zeoliet, wat homogeen verwerkt is in elke meststofkorrel. De zeoliet brengt veel voordelen voor het gazon, gewassen en de planten met zich mee.

De ZEOGRAN® meststof is bovendien zéér duurzaam, omdat;

  • De meststoffen CO2 neutraal en op zonne-energie worden geproduceerd,
  • De productie een minimum aan water vraagt en daarom milieubewust wordt uitgevoerd,
  • Door de minimale uitspoeling van voedingsstoffen onze bodems en riolen niet extra worden belast, zodat onze kinderen nu én in de toekomst kunnen leven in een gezonde wereld.

Groenprofessional?

Voor de groenprofessional verwijzen wij graag naar ons moederbedrijf Sana Flore Pro. Hier kunt u contact opnemen met de bemestingsadviseur. Sana Flore Pro levert sinds 2014 dezelfde duurzame en kwalitatief hoogwaardige meststoffen aan de professionele markt.